Over

HARDLOPEN EN YOGA MET IRMA

WELKOM BIJ LOOPFIRMA

Irma van Gils is Hardlooptrainer, Yogadocent, Beweegkuurinstruceur, Allround herstel- en conditietrainer.


Hardlopen is mijn eerste passie. Plezier in bewegen staat daarbij voor mij voorop. Zonder plezier houden jij en ik het hardlopen niet vol. Ook jouw hardloopdoelen bereiken lukt niet zonder plezier. Mijn enthousiasme ga ik gebruiken om je verder te helpen. Ik leer je op een verantwoorde manier jouw eigen tempo te ontdekken en coach je naar jouw doelen. Ook al heb je fysiek wat spierpijn, bij mij in de groep blijf je altijd glimlachen! Zo kan hardlopen zelfs joúw passie worden ....


Yoga is daar later bijgekomen. Vanaf 2018 ben ik zelf steeds meer yogaoefeningen gaan doen en in september 2020 ben ik begonnen aan een tweejarige docentenopleiding, met de optie om er nog een tweejarige therapieopleiding achteraan te doen. Deze yogavorm heet Critical Alignment Yoga. Ik ben heel enthousiast over het effect van de yogaoefeningen. Ik merk dat ik een betere houding heb, soepeler loop en minder klachten aan mijn achillespezen heb. 

Critical Alignment Yoga


Om makkelijk en ontspannen te kunnen bewegen is een soepele en sterke rug van belang. Alle bewegingen die je maakt hebben met elkaar te maken en zijn via bewegingsketens met elkaar verbonden. Vaak treden er echter belemmeringen in het bewegen op die iedereen wel uit eigen ervaring kent: door langdurig zitten in een voorkeurshouding (achter de computer, telefoon, in de auto, op de bank) en door (in)spanning en stress wordt je bovenrug krom, je schouders stijf, je onderrug gespannen en gevoelig voor overbelasting enzovoorts. Dit zal de vrije doorgifte van beweging beperken en uiteindelijk kunnen hierdoor klachten aan je rug of op andere plaatsen in je lichaam ontstaan.In de lessen staat jouw lichaamsgevoel centraal. Je leert voelen waar spierspanning zit en je leert die ook loslaten. De druk van je eigen lichaamsgewicht zal je daarbij helpen, samen met yogamaterialen als een strip, een blok en een rol. Het zijn 'rustige' lessen, zeker als je het vergelijkt met hardlopen of andere conditiegerichte sporten. De opbouw van de lessen is ontspannen, bewegen, kracht en coördinatie. Iedere les bouwt op naar een eindhouding, een yogahouding (asana). 


Critical Alignment Yoga is een zoektocht in jouw eigen lichaam die je begint en die je nooit meer loslaat. Wil je er meer over weten, vraag het mij.


WAT WE DOEN

HARDLOPEN

Trainingen duren 1 tot 1,5 uur. Iedere training is anders.


YOGA

Een gezonde en soepele rug om makkelijk en ontspannen hard te lopen.


START TO RUN

Yakult Start to Run maakt van jou in zeven weken een hardloper!

BUITENYOGA

Genieten van yoga en van de natuur in kleine groepen. 


TRAILRUNNING

Het is zo heerlijk om in de natuur hard te lopen

HARDLOPEN EN YOGA

Het beste van beide sporten in één workshop.

DOE MET ONS MEE!

 

Ben je geïnteresserd en wil je graag één van onze lessen uitproberen? Voor de groepslessen hardlopen is een proefles gratis. Voor de yogalessen is er een speciaal kennismakingstarief.